Myymässä

FLOW LKV:n tarjouskauppa

Asunnon myynti Tarjouskaupalla on hieman poikkeava normaaliin asunnonmyyntitapaan verrattuna. Tarjouskaupassa asunnon ostotarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin, kun perinteisesti kauppaa on totuttu hieromaan pyyntihintaa alemmalla tasolla. Näin ollen asunnon hinnaksi muodostuu aina sen hetkinen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse jälkeenpäin miettiä tuliko myytyä liian halvalla, eikä ostajan tarvitse miettiä maksoiko hän liikaa.

Tarjouskaupan vaiheet

1. FLOW LKV:n välittäjä tekee katselmuksen asuntoon ja antaa hinta-arvion kohteen velattomasta kauppahinnasta. Sen jälkeen sovitaan asunnon lähtöhinta, josta ostajat voivat lähteä tekemään tarjouksia ylöspäin. Lähtöhinta kannattaa asettaa houkuttelevalle, mutta kuitenkin järkevälle tasolle.

2. Ostajaehdokkaat voivat ilmoittautua kohteen seuraajiksi ja he saavat automaattisesti tiedon sähköpostiinsa, kun kohteeseen tulee uusia tarjouksia. Kohteen Tarjouskauppa- sivulta näkee kuinka monta seuraajaa kohteella on.

3. Ostotarjoukset tehdään välittäjän kanssa aina kirjallisena ja ne on mahdollista tehdä myös ehdollisena, jolloin tarjous astuu voimaan vasta ehdon täytyttyä. Välittäjä ilmoittaa tiedon tarjouksesta myyjälle. Tarjouksen on oltava voimassa ja kaikkien nähtävillä netissä vähintään 48 tuntia, jotta muut ostajaehdokkaat ehtivät halutessaan tehdä oman tarjouksensa. Kuitenkin niin, että myyjä voi hyväksyä tarjouksen aikaisintaan sen oltua voimassa 44 tuntia. Tarjouskaupassa ei tehdä vastatarjouksia. Hylätyt tarjoukset näkyvät kohteen Tarjouskauppa-sivulla.

4. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen asunnon myyntiä seuranneet sekä tarjouksia tehneet saavat tiedon hyväksytystä tarjouksesta.